Contact

Typical Tropical staat altijd klaar om jou te helpen.
Tip: bekijk eerst de veel gestelde vragen want een grote kans dat jouw vraag en het antwoord er al tussen staat.
Is dat niet het geval? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier.

Veelgestelde vragen

 • Hoe schrijf ik mij in?

  Inschrijven voor een cursus, proefles, bootcamp of event
  Bezoek de inschrijfpagina en selecteer daar eerst het juiste cursusseizoen of activiteit (cursus, bootcamp of event).
  Kies vervolgens in het rooster een activiteit en klik op het kader “click here to sign up.”

  Heb je reeds een account bij ons: klik op “click here to sign up” en klik vervolgens op “sign up for a spot”, scroll naar beneden en maak een keuze uit de tickets proefles of cursus (single of couple) en reken vervolgens eenvoudig en veilig af met iDeal.

  Heb je nog geen account bij ons: klik op “click here to sign up”, scroll naar beneden, maak een keuze uit de tickets proefles of cursus (single of couple) en reken vervolgens eenvoudig en veilig af met iDeal en vul daarna de gevraagde gegevens in.

  Na je aanmelding ontvang je van ons een bevestigingsmail en van Bueno een mail over het downloaden en instellen v.d. handige en gratis Student App waarmee je inzicht krijgt in jouw profiel, foto, betalingen, videolessen, alle lessen waarvoor je je kan in- of uitschrijven, etc. Maak hier s.v.p. gebruik van en installeer de app!

  Geen mail ontvangen? Check je map ongewenste post en voeg info@typicaltropical.nl en mail@bueno.nu toe aan je contactenlijst!

  Let op: t/m les 2 hanteren wij de volledige cursusprijs. Vanaf les 3 wordt er wekelijks € 10.- in mindering gebracht. Hou hier rekening mee als je eerst een proefles wil volgen!

 • Wat is mijn lesniveau?

  Per dansstijl (en variatie daarop) wordt het niveau op een andere manier bepaald. Om zeker te weten dat je bij de juiste les instroomt kan je twee dingen doen.

  1 – Bezoek de pagina van de dansstijl die je wil volgen en lees daar bij de veel gestelde vragen alle lesniveaus op volgorde.

  2 – Schrijf je in voor een proefles en ervaar het zelf. Let op: een proefles geeft geen garantie op een cursusplek en je bent iets duurder uit!

 • Wanneer start een cursus?

  Bij Typical Tropical kennen wij meerdere seizoenen (startmomenten).

  • September – November
   10 weken x 1 uur, € 100.- pp / € 190.- koppel
  • November – Februari
   10 weken x 1 uur, € 100.- pp / € 190.- koppel
  • Februari – April
   10 weken x 1 uur, € 100.- pp / € 190.- koppel
  • April – Juni
   10 weken x 1 uur, € 100.- pp / € 190.- koppel
  • Juli
   Zomercursus, 4 weken x 1,5 uur, € 60.- p.p.
  • Augustus:
   Zomercursus, 4 weken x 1,5 uur, € 60.- p.p.

  Daarnaast bieden we ook regelmatig versnelde 5-weekse cursussen aan. Deze starten meestal halverwege een 10-weekse cursus en worden enkele weken voor aanvang aangekondigd.

  Wil je op de hoogte blijven van onze cursussen, versnelde cursussen, workshops en bootcamps? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  Bekijk hier het actuele lesrooster en seizoen.

 • Ik wil instromen bij een reeds lopende cursus

  Ben je wat later, maar wil je nog instromen tijdens een lopend seizoen? Dat is vaak goed mogelijk. Neem dan contact op met ons voor de opties. Wij helpen je dan graag verder.

 • Ik wil inschrijven voor een proefles

  Let op
  – proeflessen zijn alleen beschikbaar in de 1e lesweek van een 10-weekse cursus.
  – een proefles geeft geen garantie op een cursusplek!
  – volg je eerst een proefles en wil je vanaf lesweek 2 meedoen met de cursus? Je bent iets duurder uit want betaalt t/m lesweek 2 de volledige cursusprijs. Vanaf lesweek 3 wordt de reguliere prijs wekelijks met € 10.- verminderd!

  Inschrijven voor een proefles

  Bezoek de inschrijfpagina en selecteer daar eerst het juiste cursusseizoen. Klik vervolgens op de gewenste cursus en klik op het kader “click here to sign up.”

  Heb je reeds een account bij ons: klik op “click here to sign up” en klik vervolgens op “sign up for a spot”, scroll naar beneden en maak een keuze uit de tickets proefles/try out en single of couple en reken vervolgens eenvoudig en veilig af met iDeal.

  Heb je nog geen account bij ons: klik op “click here to sign up”, scroll naar beneden en maak een keuze uit de tickets proefles/try out en single of couple en reken vervolgens eenvoudig en veilig af met iDeal. Vul daarna alle gevraagde gegevens in.

  Na je aanmelding ontvang je van ons een bevestigingsmail en van Bueno een mail over het downloaden en instellen v.d. handige en gratis Student App waarmee je inzicht krijgt in jouw profiel, foto, betalingen, videolessen, alle lessen waarvoor je je kan in- of uitschrijven, etc. Maak hier s.v.p. gebruik van en installeer de app!

  Geen mail ontvangen? Check je map ongewenste post en voeg info@typicaltropical.nl en mail@bueno.nu toe aan je contactenlijst!

 • Is de proefles ook gelijk de eerste les van de cursus?

  Ja, indien je na een proefles inschrijft voor een cursus was de proefles tevens ook de eerste les van de cursus en blijven er nog 9 lessen resterend. Je betaald t/m lesweek 2 nog de volledige cursusprijs dus bent uiteindelijk iets duurder uit. Vanaf lesweek 3 wordt er per lesweek € 10.- in mindering gebracht. Neem vanaf lesweek 3 eerst contact met ons op en je ontvangt dan een betaallink met het juiste bedrag. Let op: een proefles geeft geen garantie op een cursusplek!

 • Kan ik mij aanmelden zonder danspartner?

  Je kan gerust zonder partner inschrijven. Er komen ook andere cursisten zonder partner en tijdens de lessen wordt er ook regelmatig van danspartner gerouleerd (is niet verplicht).

 • Wordt er gewisseld van danspartner?

  Tijdens een les wordt er regelmatig gerouleerd van danspartner (je leert daardoor beter dansen) maar dit gebeurt op vrijwillige basis en is nooit verplicht.

 • Welke kleding en schoenen kan ik het beste dragen?

  Wij adviseren zeker in het begin makkelijk zittende kleding en schoeisel waarin je je comfortabel voelt. Dans je op hoog niveau dan zijn speciale dansschoenen en kleding wellicht een pré. Zorg er in ieder geval voor dat de zolen van je schoenen schoon en glad zijn en geen zwarte strepen op onze dansvloer veroorzaken (vaak het geval bij sneakers met zwarte zolen).

 • Ik kan niet meedoen aan een les en wil mij afmelden

  Indien je niet mee kan doen met verzoeken we je dit altijd en uiterlijk 16.00 uur zelf op te geven in je cursistenaccount. Dat geeft ons nog tijd om te anticiperen op de verhouding M/V leider/volger en komen inhalers of hulpheren niet voor niets.
  Afmelden kan via de Bueno app of via de browser.
  Let op: het opgeven van een reden afmelding kan je negeren. Geef hier desgewenst gelijk aan dat je wil inhalen met een duidelijke vermelding van de gewenste inhaaldag en tijd en wij nemen weer contact met je op.

  Met de Bueno app:

  • Log in
  • Klik op Typical Tropical
  • Klik op je profiel
  • Klik onderin op “Mijn activiteiten”
  • Kies de dag waarvoor je je wil afmelden
  • Klik vervolgens 2x op aangemeld en daarna op ja
  • Je bent nu afgemeld en kan dat zelf controleren door op “Mijn activiteiten” te klikken

  Met een browser:

  Als je niet automatisch bent ingelogd zal Bueno je vragen naar je emailadres en wachtwoord!

  • Ga naar het lesrooster op de inschrijfpagina
  • Ga naar de datum en de les waarvoor je je wil afmelden
  • Klik op “Klik hier om je aan/af te melden” en daaronder op “Cancel my spot” / “Annuleer mijn plek”
  • Indien nog niet ingelogd: vul je emailadres in en vervolgens op continue
  • Scroll naar beneden, klik op afmelden en daaronder op annuleer mijn plek
  • Je bent nu afgemeld en ontvangt hiervan een bevestigingsmail
 • Ik heb een les gemist en wil die inhalen

  Je kan gemiste lessen max. 2 x per cursus van 10 weken inhalen op een andere dag in dezelfde lesweek mits je jezelf uiterlijk 16.00 uur hebt afgemeld in je account, er een vervangende les beschikbaar is en de verhouding leider/volger het toelaat.
  Check eerst het lesrooster op een vervangende cursus en vermeldt daarna duidelijk bij je afmelding in het tekstvak “Reden” inhalen op ….. (datum en tijd).
  Vergeten om je verzoek direct bij het afmelden in te dienen? Stuur dan via onderstaand contactformulier je verzoek om in te halen met vermelding van de gewenste datum en tijd van inhalen.
  Na ontvangst van je verzoek tot inhalen nemen we z.s.m. contact met je op.

  Let op: de mogelijkheid om in te halen is altijd onder voorbehoud van een vervangende cursus en voldoende plek. We kunnen je op voorhand dus geen plek garanderen. 

 • Ik wil een losse les meedoen

  Indien er nog plek beschikbaar is kan je een losse les boeken. De prijs voor een losse les van 1 uur is €15.- Stuur ons dan tijdig een bericht via onderstaand contactformulier en geef aan welke losse les op welke datum je mee wil doen. Je ontvangt dan van ons z.s.m. een reactie.

 • Ik wil een workshop boeken voor, bijvoorbeeld, een vrijgezellen avond

  We zijn je graag van dienst met het verzorgen van workshops waarbij er naast serieuze oefenstof extra aandacht is voor fun en de “hoofdpersoon” desgewenst extra in het zonnetje wordt gezet. Een standaard workshop van 1 uur voor max 12 deelnemers kost € 175.- (ex btw). Boven de 12 personen komt er € 7.50 p.p. bij. Stuur ons een bericht via onderstaand contactformulier met de gewenste datum en tijd en je ontvangt z.s.m. een offerte.

 • Ik wil privélessen nemen

  Wij verzorgen privélessen voor bijv. de openingsdans op een trouwerij of om snel op een hoger dansniveau te komen. Een privéles van 1 uur voor 2 deelnemers kost € 80.- (ex btw). Stuur ons een bericht via onderstaand contactformulier met de gewenste datum en tijd en je ontvangt z.s.m. een offerte.

 • Ik heb na inschrijven geen bevestigingsmail ontvangen

  Dat zou niet zo moeten zijn. Check je spambox / ongewenste post en zet de emailadressen info@typicaltropical.nl en mail@bueno.nu in je adresboek. Ook in je spambox geen mail ontvangen? Neem dan contact met ons op.

 • Hoe gebruik ik Bueno?

  Bueno is een app die speciaal voor dansscholen is ontworpen en kent functies die voor jou handig zijn zoals een overzicht van jouw eerdere cursussen, het lesrooster, afmelden voor een les, aanmelden voor een nieuwe cursus, wijzigen persoonlijke gegevens, etc.

  Bij je aanmelding voor een cursus, proefles, bootcamp of event is er automatisch een account aangemaakt. Je ontving daarover een mail met instructies (mogelijk in je spambox!) Jouw Bueno account is strikt persoonlijk en kan je benaderen middels de gratis Bueno app (wij adviseren je deze te gebruiken) en/of via de browser op je computer waarbij je moet inloggen met je email adres en wachtwoord. Zie hieronder hoe je dat doet.

  Let op: het kan zijn dat je bent aangemeld door je (dans)partner en jouw account nog onvolledig is omdat bijv. jouw eigen e-mailadres en telnr. ontbreken. Pas in dat geval s.v.p. jouw gegevens aan!

  De gratis Bueno app downloaden en gebruiken
  Android
  iOS
  Na de installatie log je in met jouw e-mailadres en geef je aan dat je het wachtwoord vergeten bent. Je ontvangt dan een mail waarmee je kan inloggen en jouw gegevens, afbeelding, wachtwoord etc. kan aanpassen.

  Niets ontvangen? Check je spambox en voeg het e-mailadres info@typicaltropical.nl toe aan je adresboek zodat je toekomstige berichten goed ontvangt

  Bueno middels je webbrowser gebruiken
  Ga op onze website naar de pagina Inschrijven en klik dan achter jouw cursus op aan/afmelden oven op log in, vervolgens klik je nogmaals op log in en vul je jouw e-mailadres en wachtwoord in. Nog geen wachtwoord? Geef dan aan dat je het wachtwoord vergeten bent en je ontvangt een email met instructies

 • Welke voordelen heeft het gebruik van Bueno?

  Dankzij Bueno ervaar je als cursist een leukere beleving en heb je een goed overzicht van het rooster, jouw gegevens en lespakket(ten), kan je je aanmelden voor nieuwe cursussen, afmelden voor een les, etc.

 • Wat is jullie adres?

  Onze 2 sfeervolle dansstudio’s liggen op de Schiekade 830, Rotterdam in het imposante grote bruine gebouw waar voorheen Nationale Nederlanden zat. De ingang is gelegen op de hoek Benthemplein waar je schuin naar beneden loopt.

 • Ik wil een zaal huren

  Dat kan zeker! Onze zalen zijn te huur voor allerlei evenementen, zoals gender reveal, doopfeesten, workshops, kinderfeesten, verjaardagen, tentoonstellingen etc.
  Kijk voor meer info op de pagina Verhuur en/of neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Contactformulier


  Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar op 06-24766063.