Salsa dansles

Salsa

Typical Tropical biedt wekelijks meerdere salsalessen aan op diverse niveaus. Weet je al waaraan jij wil meedoen? Scrol dan naar beneden en meld je in het lesrooster direct aan voor een cursus, proefles of bootcamp.

Salsa On1

Salsa On1, ofwel LA Style is wereldwijd de meest populaire dansvorm. In deze stijl zet je de eerste danspas op de eerste tel van de muziek. De leiders beginnen met de linkervoet te stappen en de volgers doen hetzelfde met hun rechtervoet. Beide danspartners nemen een rust op de 4de en op de 8ste tel van de muziek.

Les niveaus
Deze cursussen worden aangeboden voor de niveaus beginners 1 tot en met master. Kijk voor een overzicht van alle lesniveaus Salsa hieronder bij vragen.

On1 - LA Style

Duur: 4, 5 of 10 weken Lesdag: Ma, Di, Wo, Vr, Zo Prijs: Zie lesrooster Start: Zie lesrooster CHECK HET ROOSTER

Cuban Salsa Ladies Styling

Cuban Salsa Ladies Styling leert je de vrouwelijke, sensuele en elegante stijl van het Cubaans dansen. Aan de hand van choreografieën wordt in de les aandacht besteed aan hand- en armbewegingen, voetenwerk en lichaamshouding ter verbetering van de styling. De muziek welke wordt gebruikt is o.a. Salsa, Bachata, Rumba en Afro Cubana.

Deze cursus wordt verzorgd door onze docente Mati geboren en getogen in Cuba. In haar jeugd volgde zij een dansopleiding en werkte meer dan 10 jaar als professionele danseres bij verschillende gezelschappen waaronder vele jaren als vaste danseres bij de revueshow van het theater Tropicana in Santiago de Cuba.

Les niveaus
Bij deze cursus hanteren wij geen verschillende niveaus. Enige ervaring is een pré maar in principe kan iedereen meedansen.

Cuban Salsa - Ladies Styling

Duur: 4, 5 of 10 weken Lesdag: Zondag Prijs: Zie lesrooster Start: Zie lesrooster CHECK HET ROOSTER

Techniek

Typical Tropical biedt incidenteel techniek cursussen Salsa aan. Deze zijn bedoeld voor dansers die de basis al goed beheersen en verdieping zoeken. Het verdiepen in techniek (styling, footwork & shines) verbetert ook jouw partnerwork, omdat je o.a. leert om je eigen danspassen beter uit te voeren. Bekijk het rooster voor het actuele aanbod styling cursussen.

Les niveaus
Voor techniekcursussen hanteren we geen standaard niveaus. Afhankelijk van de cursus en dansstijl communiceren wij welk niveau er nodig is om mee te kunnen doen. Maar in het algemeen zijn deze cursussen geschikt voor dansers met al enige ervaring.

Techniek - Styling, Footwork & Shines

Duur: 4, 5 of 10 uur Lesdag: Divers Prijs: €10.- per uur Start: Zie lesrooster CHECK HET ROOSTER

Je ziet onderaan deze pagina het lesrooster SALSA seizoen NOVEMBER – FEBRUARI
Klik voor meer info eerst hieronder op het door jou gewenste seizoen !

Seizoenen

 • Salsa 14 november t/m 5 februari

  Tijdvak: maandag 14 november t/m zondag 5 februari
  Vakantie: maandag 19 december t/m zondag 1 januari
  Cursus duur: 10 weken x 60 minuten
  Kosten Cursus: € 110.- p.p. / € 210.- koppels
  Kosten Proefles: € 7.50 p.p. / € 15.- koppels*
  * Let op
  – proeflessen zijn alleen beschikbaar in de 1e lesweek.
  – een proefles geeft geen garantie op een cursusplek!
  – volg je eerst een proefles en wil je vanaf lesweek 2 meedoen met de cursus? Je bent iets duurder uit want betaalt t/m lesweek 2 de volledige cursusprijs. Vanaf lesweek 3 wordt de reguliere prijs wekelijks met € 10.- verminderd!

 • Alle cursussen huidige seizoen

  Bekijk alle cursussen van het het lopende seizoen (handig als je na de start van een cursus nog wil instromen) en/of nieuwe seizoen. Wijzig indien nodig bovenin het lesrooster de datum.

  Bekijk het rooster

Veelgestelde vragen

 • Wat is mijn lesniveau Salsa?

  Als je nog geen ervaring hebt start je bij de cursus Beginners 1. Na deze cursus afgerond te hebben kan je doorstromen naar Beginners 2, etc. etc.

  • Beginners 1
  • Beginners 2
  • Beginners 3
  • Intermediate 1
  • Intermediate 2
  • Intermediate 3
  • Advanced 1
  • Advanced 2
  • Advanced 3
  • Masters 1
  • Masters 2
  • Masters 3
 • Wanneer begint de cursus?

  Wij bieden gedurende een kalenderjaar 6 verschillende cursusseizoenen aan.
  Voor een overzicht van alle seizoenen, startdata, tijden, aantal weken etc. kijk je HIER

 • Welke stijl moet ik kiezen? ON1 of Cuban?

  Door de jaren heen zijn er verschillende stijlen van salsadansen ontwikkeld, waaronder de stijlen ‘on 1’ (Los Angeles), ‘on 2’ (New York) en Cuban (Miami). Salsa ON1 (waarbij je op de 1ste tel begint) is momenteel de meest gangbare vorm van salsa op de dansvloer in Nederland en ook internationaal. Ben je een beginner dan raden we je deze ON1 stijl aan. Bij Cuban salsa danst het paar in cirkels om elkaar heen en beweegt zich over de volledige dansvloer. Heb je al ervaring en ben je een vrouw? Dan is Cuban Ladies Styling een interessante aanvulling.

 • Heb ik een partner nodig?

  Salsa dans je (uitgezonderd de Ladies Styling) samen met een danspartner. In de les is het gebruikelijk (niet verplicht !) om te wisselen van danspartner, hierdoor leer je goed leiden of volgen. Je hebt echter geen partner nodig om je in te schrijven. Wij zorgen zelf graag voor een goede balans tussen leiders en volgers zodat er altijd leuk gedanst kan worden. Daarom is het ook belangrijk om jezelf bij verhindering altijd en tijdig af te melden in jouw eigen account zodat wij daarop kunnen anticiperen! Check na inschrijving onze bevestigingsmail met veel relevante info!