Mike & Milou

Mike en Milou zijn de docenten van de cursus bachata fusion. Ze noemen elkaar partners in Crime, want ze zijn niet alleen dansparters maar ook al jaren verliefd.

In de dansles vinden Mike en Milou een goede opbouw, variatie én humor belangrijk. Ze nemen je mee vanaf de basis, en voegen diverse elementen toe uit de bachatastijlen; Sensual, Romantica, European Freestyle en uiteraard de authentieke Dominican.

“Onze basisregel is dat alles wat we je leren, leidbaar en volgbaar moet zijn. Dat betekent dat wat je bij ons leert, je ook met een vreemde op de dansvloer zou kunnen uitvoeren.”

Hoe zijn jullie gestart met dansen?

Milou is in 2009 gestart met Bachata en in 2015 gestart met lesgeven bij Typical Tropical. Het koste haar vijf jaar om Mike te overtuigen om óók te beginnen met dansen. Toen hij eenmaal over de drempel was, was hij verkocht. Sinds 2018 assisteert Mike in de les en kan hij inmiddels zelf ook makkelijk een les verzorgen.

Mike: “In het begin was dit best een beetje eng maar nu zou ik zo zelf een lesje kunnen geven.” Milou: “Ik heb met veel bewondering en plezier genoten van zijn ontwikkelingen op de dansvloer en in het docentschap.”

Waarom geven jullie les bij Typical Tropical?

Milou: “Hoe leuk is het als je je passie kan overbrengen op anderen?! Wij steken graag anderen aan met het dansvirus. Ik geef graag les bij Typical Tropical vanwege het imago van de dansschool. Typical Tropical staat bekent als een laagdrempelige en gezellige dansschool. Er dansen heel veel verschillende mensen, de diversiteit vind ik erg leuk.” Mike: “Leuke en gezellige sfeer, mooie dansschool en vooral de vrijheid om zelf te bepalen hoe je je dansles invult vind ik erg prettig. En een leuke groep dans docenten.”

En wat zeggen ze over elkaar?

Mike: “Ik vind het leuk om te zien hoe serieus ze kan zijn maar vind het nog leuker om te zien hoe gek ze ook kan zijn. Het is prettig lesgeven met haar en we vullen elkaar goed aan.” Milou: Wat ik heel leuk vind is dat wij elkaar goed aanvullen. En Mike injecteert een behoorlijke dosis humor in de les.”

Over de cursisten

Cursisten omschrijven Mike en Milou als enthousiast, passievol, technisch, benaderbaar, grappig en met een goede smaak voor muziek.  “Wij dansen ook heel graag met beginners en genieten ervan om ze uit hun schulp te halen. Na een aantal lessen merk je dat de groep hechter wordt en zelfs onderling afspreekt om een feestje te pakken. Dit is een ideale, laagdrempelige setting om leuke, nieuwe contacten te leggen.”

Dat Mike en Milou met veel plezier lesgeven is duidelijk. Ervaar het zelf en volg bij hen een dansles!