helen ronald salsa docenten typical tropical rotterdam

Helen & Ronald

Helen en Ronald zijn de docenten van de cursus salsa on1 (LA). Een technisch sterk koppel die heel veel plezier uitstralen wanneer ze lesgeven en salsa dansen. 

In hun danslessen besteden ze op een duidelijke en gestructureerde manier veel aandacht aan het beheersen van techniek en ritme waarbij je als leerling veel leert in een gezellige en energieke ambiance.

Hoe zijn jullie gestart met dansen?

Helen is een vrolijke, passievolle ervaren docente met een dansachtergrond van klassieke ballet, jazzballet en hiphop. Op haar vierde jaar begon ze al met klassieke ballet. 22 jaar geleden begon ze met Salsa lessen en ging vrij snel een dansopleiding volgen. Ze gaf in het verleden ook les in Salsa on 2, Bachata (voornamelijk Dominican), Merengue en Salsa voor kids. Het gevoel wat ze krijgt bij salsadansen breng ze graag over op haar leerlingen.

Ronald is door een vriend in de Salsa wereld terechtgekomen en raakte meteen in de ban van deze bijzondere dans. Hij wilde zo snel mogelijk goed leren dansen en leerde ook Salsa On2 en Bachata. Hij is nu een sportieve, gezellige en energieke dansleraar bij wie je de pasjes, bewegingen en techniek van Salsa leert.

Waarom geven jullie les bij Typical Tropical?

Helen: Typical Tropical is een dansschool met een gemoedelijke gezellige sfeer. Ik vind de locatie echt superleuk en ik houd van de structuur in combinatie met het persoonlijke accent. Ronald: Typical Tropical is gewoon de leukste dansschool van Nederland!

En wat zeggen ze over elkaar?

Helen: Ronald vult mij goed aan en is een goede docent geworden. Zowel ik als de leerlingen kunnen om hem lachen, maar hij kan ook streng zijn. Een fijne balans.  Ronald: We passen goed bij elkaar als docenten omdat we elkaar aanvullen en dezelfde passie hebben en we zeer goed met elkaar overweg kunnen.

Over de cursisten

Cursisten omschrijven de lessen van Helen en Ronald als gestructureerd en leerzaam met een grote wauwww voor passie, energie en gezelligheid.

Dat Helen en Ronald met veel plezier lesgeven is duidelijk. Wil jij ook die wauwww beleven volg dan bij hen een dansles!