Francisco & Xiomara

Francisco & Xiomara

Francisco & Xiomara (Dominicaanse Republiek / Colombia)

Francisco en Xiomara hebben elkaar ruim 4 jaar geleden op de dansvloer ontmoet en zijn sindsdien vaak samen te zien op de dansvloer! Sinds september 2019 verzorgen zij op donderdag de Dominican Bachata lessen bij Typical Tropical in Rotterdam! Ze zijn daarnaast ook regelmatig te vinden op internationale congressen, maar gelukkig ook regelmatig in Nederland met workshops en bij de feesten van Typical Tropical in Rotterdam!

Francisco is van jongs af aan met de Bachata opgegroeid en de liefde voor deze muziek is dus ook diepgeworteld. Voor Xiomara was het liefde op het eerste gezicht in 2002, toen ze in aanraking kwam met deze dans o.a. door bevriende Dominicanen! Ze heeft die natuurlijke flow, met haar vrouwelijke finesse, zonder moeite overgenomen en verbaasd de Dominicanen zelf wanneer ze vertelt dat ze Colombiaanse is! De Bachata Dominican lessen zijn gericht op de kern van Bachata: De boodschap en het gevoel dat de muziek overbrengt… soms leuk… soms treurig… of een beetje stout, maar altijd met een knipoog. En natuurlijk niet te vergeten… samen plezier maken op de dansvloer!

Francisco en Xiomara geven de Bachata lessen met veel passie en plezier en behandelen alles wat qua muziek (theorie, historie en musicality) en dans (passen, voetenwerk, leiden en volgen) komen kijken. Je bent van harte welkom om te komen proeven van de gemoedelijke sfeer van Bachata, Bachata, Bachata!