NEWS

Wat is salsa?

Door Typical Tropical | In Salsa | on 26 oktober, 2018
wat is salsa

Naast een lekkere saus, hebben we het hier over de dansstijl salsa.

Je zou kunnen zeggen dat salsa de spreekwoordelijke saus is van verschillende Latijns Amerikaanse dansen. Het woord salsa wordt daardoor wel eens gebruikt als overkoepelende term. Maar dat is het niet!

Wat is salsa dansen dan wel?

Partnerdans

Salsa wordt gedanst op Latijns Amerikaanse muziek en volgens bepaalde patronen. Het is een partnerdans die bestaat uit een leider en een volger.

Traditioneel geeft de man de leiding en de volgt de vrouw deze danspassen. Anders dan bij Ballroom dansen, is het gebruikelijk om per nummer van danspartner te wisselen.

.

On1 en On2? Meest gedanste vormen:

De vormen die het meest worden gedanst in Nederland zijn de LA style ook wel “on1” genoemd en NY style ook wel de “on2” stijl genoemd. Daarin zit een verschil in de oorsprong en de telling van de danspassen.

Het verschil tussen deze twee stijlen in de praktijk is onder andere de start van de eerste pas. Vandaar ook de toevoeging on1 / on2. Dat letterlijk staat voor het starten op de eerste tel of de tweede tel.

Beide stijlen kunnen op dezelfde muziek worden gedanst. Meer gevorderde dansers kunnen het verschil in de muziek horen waardoor ze hun stijl kunnen switchen.
.

Substijlen

Van de vele stijlen die er zijn, geven wij de meeste lessen in de LA style (on1) en enkele in NY style (on2). We raden aan om te starten met on1.

In de oorsprong is het verschil nog dieper op cultureel en muzikaal niveau. Onderstaande afbeelding weergeeft goed de verschillende soorten “dialecten” binnen de salsa stroming.

Eenmaal begonnen met dansen duurt het dus wel even voordat je je verveelt..

Meld je hier aan voor de danslessen!

salsa stijlen

 

No Comments to "Wat is salsa?"